22 Şubat 2023 Çarşamba

Переяславська міська рада та Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» згодні!

 

Pereyaslav Şehir Meclisi ile Açık Uluslararası İnsani Gelişme Üniversitesi "Ukrayna”  Anlaştılar!

Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», який очолює Таланчук Петро Михайлович, та Переяславська міська рада укласти угоду про об’єднання зусиль для розвитку двостороннього співробітництва у сферах освіти, профорієнтації та інформаційної діяльності в м. Відбулося засідання ради старовинного міста Переяслава Київської області.

Pyotr Mykhailovych Talanchuk'un Başkanı olduğu Açık Uluslararası İnsani Gelişme Üniversitesi "Ukrayna” ile Pereyaslav Kent Konseyi arasında; eğitim, kariyer rehberliği ve bilgilendirme faaliyetleri alanlarında ikili işbirliğinin geliştirilmesi için güçlerinin birleştirilmesiyle ilgili bir anlaşma yapılmak üzere, Kiev bölgesindeki, Pereyaslav antik kenti Belediye Meclis salonunda toplantı düzenlendi.

На цій зустрічі, серед інших питань, обговорювалося питання співпраці в галузі освіти між університетом та міською радою міста Переяслава. Депутати цієї ради вирішили співпрацювати з університетом. Доповідь про Університет та напрями співпраці представила професор Ірина Кутліна, викладач Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Bu toplantıda, diğer konuların yanı sıra, Üniversite ile Pereyaslav şehri Belediye Meclisi arasında eğitim alanında işbirliği konusu ele alındı. Bu konseyin milletvekilleri, Üniversite ile işbirliği kararı aldılar. Toplantıda Açık Uluslararası İnsani Gelişme Üniversitesi "Ukrayna”  öğretim üyelerinden Prof. İrina Kutlina, Üniversite ve işbirliği yapılan alanlar hakkında rapor sundu.

Міський голова В’ячеслав САУЛКО підписав Меморандум про співпрацю з університетом та вручив його професору Ірині Кутліній, викладачу Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Belediye Başkanı Vyacheslav SAULKO, Üniversite ile işbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptını imzaladı ve Açık Uluslararası İnsani Gelişme Üniversitesi "Ukrayna”  öğretim üyelerinden Prof. İrina Kutlina’ya teslim etti.


Також дуже цінна книга про місто Переяслав, для університету, проф. Ірина подарувала Кутліну подарунок.

Ayrıca Pereyaslav şehri hakkında çok değerli bir kitap, Üniversite için, Prof. İrina Kutlina’ya bir hediye verdi. 

У залі; Були присутні депутати Переяславської міської ради, керівники різних установ, керівники управлінь, громадяни, представники бізнесу та ЗМІ.

Salonda; Pereyaslav Belediye Meclisi Milletvekilleri, çeşitli kurum yöneticiler, daire başkanları, vatandaşlar, iş dünyası ve medya temsilcileri bulunmaktaydı. 




Сьогодні виповнюється 32 роки дипломатичним відносинам між Туреччиною та Україною.

Bugün Türkiye ile Ukrayna arasındaki diplomatik ilişkilerin 32. yıl dönümü. İki ülke, ilişkilerin kurulduğu 1992 yılından bu yana işbirliği,...

Popüler Yayınlar